Vegan Sjokolade icing

3 avokadoer skal moses jevnt og blandes med

500g melis og

baking kakao etter smak

(jeg elsker dette å være ordentlig sjokolade smak!)

Avkjøl i kjøleskapet i 1 time. 

Tall Brownie med Italian Meringue icing

(den som er på bildet er gluten fri)

Forberedelse tid 30 min

Baketid 20 min

Pynte tid 10 min

For brownie: 

Mørk koke sjokolade 200g

Usaltet smør 90g

Sukker 100g

Kakao 30g

Egg 3 stk

Vanilla 1 ts

Kaffe 1/2 kopp

Mel (kan brukes gluten fri) 125g

1. Smelt sjokolade og smør 

2. Bland sukker, kakao, egg, vanilla ekstrakt  og kaffe til alt er gjevnt blandet

3. Bland nummer 1 med nummer 2 med hjelp av mixer

4. Sikt melet  og sett til din blanding i mixer

5. La din mixer å jobbe på medium speed ca 2 min til 

6. Ovnen skal varmes opp til 170-175C. Bak kaken i ca 20 min

Ta den ut når den er ferdig og avkjøl

For Meringue: 

1 kopp sukker 
1/2 kopp vann 
4 eggehviter

1. Kok sakte sukker med vann til sukker har løst seg
2. Pisk eggehviter til «soft picks» 
3. Hell ut litt og litt sirupen inn in merengue (Ikke stopp å piske mens du heller ut sirupen!)
4. Pisk til «hard picks» 😋


Jeg «griller» merengue litt for da får den fin form og farge!

Pumkin Brownie 

(den som er på bildet er gluten fri)

Forberedelse tid 30 min

Baketid 50 min

For brownie: 

Mørk koke sjokolade 230g

Usaltet smør 120g

Gresskar (koked og moset)  115g

Cream Cheese 115g

Hvit Sukker 100g og 2 ss 

Brun sukker 60g

Kanel og Ingefær 1/2 ts av hver

Kakao 2ss

Egg 4 stk

Vanilla 1 ts

Mel (kan brukes gluten fri) 100g

1. Smelt sjokolade og smør. Avkjøll

2. Bland gresskar, 2ss sukker, 1 egg, Cream Cheeseer, ingefær og kanel til alt er gjevnt blandet (bruk gjerne mixer). Sett til side. 

3. Bland med mixer sukker (100g hvit og 60 brun), 3 stk egg og vanilla extract

4. Sikt melet og kakao pulver sammen, bland sammen nummer 3. 

5. Sett sjokolade balnding til blanding nummer 4, bruk mixer på medium speed. 

6. Hel nummer 5 blanding in i bake formen og hel blanding nummer 2 over . Lag fine "bølger over". 

6. Ovnen skal varmes opp til 170-175C. Bak kaken i ca 50 min

Ta den ut når den er ferdig og avkjøl

P.S Jeg likte den varm også :)