Bringebær scones


Fersk bakst! Jeg elsker det, mine barn elsker det, mine kunder elsker det! Det forsto jeg i dag, når alt som jeg har bakt på morgenen – scones, sjokolade muffins, belgiske vafler – forsvant fra disken vår om et par timer. Bringebær scones var deres favoritt i dag og her er det oppskriften. Hmmm… Egentlig oppskriften er veldig likt til den som jeg har allerede postert tidligere (Se «Klassiske scones») men her, helt på slutten, du skal ta noen ferske bringebær, skviser de litt med fingrene dine og blander i deigen. Veldig rolig og forsiktig! Ikke gi saften å rene, dette kan gjøre deigen tung og sconesene dine får ikke løft i ovnen. Under skriver jeg oppskriften til deigen på nytt, men ikke glem bringebær! 😉


Cooking time: 30-35 min

500g Flour

110g butter

2 full tea spoons of baking powder

300 ml milk

2 table spoons of sugar

Bringebær etter smak!

Preheat your oven up to 190C. Sift flour, sugar and baking powder. Add flour mix and cold chopped butter into a food processor, chop all together at high speed for a couple of minutes until butter and flour are mixed all together. (Your mixture is not going to be fine and this is right!). Add milk and mix all together with the spoon. Now you can add nuts or berries. Get your dough on to the table and create a sphere with your hands. Clap a bit your dough but not hard. Roll out the dough so it is 3 cm thick. Use a cup for instance to create round scones. Put them on to the baking tray. Preheat your oven up to 190C. Grease your scones with the egg. It will make the color very nice!

Bake 22-25 min.

22 views