Påske kake/Easter cake «Kulich»


Påske tid er alltid noe vi venter på og gleder oss til! Vi pynter hjemmet vårt, vi planlegger ferie og selvsagt noen av oss baker de ynglings kakene som lukter barndommen. Jeg er født i Russland, men Norge er mitt hjem og min stor kjærlighet. Jeg synes at det er så utrolig kjekt at jeg har absorbert tradisjoner fra to så forskjellige land og nå vil jeg dele en nydelig oppskrift av Påske kake Som bakes i Ukraina, Russland og andre ortodokse land. Den er så soft, delikat og sååå god med kaffe! Anbefales!


Du trenger:


Til starter:

150 ml melk

100 g mel

30g sukker

35 g fersk gjær


Til deig:

300g mel

180g cottage cheese

3 eggeplomme

100g sukker

70g usaltet romtemperert smør

1/2 ts salt

1ts Vanilla ekstrakt

150g nøtter eller rosiner (kan kombineres). Dette er etter din smak.

1. Varm opp melken til 40C og bland alle ingredienser til starter. La blandingen heve i 20-30 min

2. Bland godt alle andre ingredienser til deigen sammem med starter. Bruk gjerne kjøkken maskin. Du skal få jevn litt klistrete deig.

3. Dekk bålet med deigen med håndduk og la den heve i 1 time. Deigen skal heve seg dobbelt I størrelsen.

4. Varm opp ovnen til 170 C.

5. Bak kaken i 45-50 min.


Pynt gjerne med glasur.


22 views