Red Velvet cake med bringebær


Den her kommer du ikke til å være skuffet over og ikke tenk at det er mye tekst under! Den er veldig lett til å lage.

Kombinasjon av sjokolade, vanilje og bringebær – forfriskende!

Her er det det du trenger (pass på å måle alle ingrediensene for det beste resultatet)

Varm opp ovnen til 180C

Til sukkerbunn (10 min å forberede, 25 min å bake):

1. Tørre ingredienser skal gjennom en sil alle sammen. Sett blanding mot side.

Mel 215g

Kakao 10g

Sukker 200g

Bake Pulver 1 ½ ts

Natron ¾ ts

2. Pisk sammen med hånd mikser (bruk medium hastighet):

Romtemperert usaltet smør 150g

Sukker 200g

Egg 3 stk

Kefir 180g

Vanilla ekstrakt 2 ts

Rød konditor farge

Tips: Ikke pisk alt for lenge. Hvis du får alt for mye luft i deigen da kommer sukkerbrødet løfte seg alt for mye i ovnen i midten og kan knekke seg.

3. Bland sammen nummer 1 og nummer 2

4. Del deigen i 2 (passer til 2 20cm bake former)

5. Bak i 25 min

6. Ta ut av ovnen, la kakene avkjøles på risten i rom temperatur. Ta de ut av formene.

7. Du kan ha to lag av sukker bunn eller du kan skjære hver av kakene i 2 og da får du 4 lag (sånn som jeg har gjort)

8. Kok opp 400g fryste bringebær med 100g sukker. Hel gjerne en halv kopp vann i kasarollen. Du trenger ikke å koke bærene lenge. La dem tynes og sukker skal løses. Du skal bruke sirupen til å ha din sukkerbrød enda suftigere. Avkjøl sirupen før bruk

Til krem (5 min å lage):

330g fløte

300g Philadelphia cream cheese

Melis etter smak (jeg brukte ca 150g)

Pisk fløte til soft picks, sett til melis og pisk 30 sek til, sett til cream-cheese og bland sammen (medium hastighet) til kremen er jevn.

Til glasur (2 min å varme opp, 30 min å avkjøle, 2 min å piske):

125g hvit sjokolade

125g usaltet smør

Konditor farge (jeg brukte rosa)

Smelt sjokolade og bland med smør mens sjokolade er varm. Pisk litt med hånd mikser til blanding er jevn. La blandingen stå i ca 20 min og avkjøle seg. Når blandingen er romtemperert pisk godt til blandingen er lys. Sett til rosa konditor farge. Pisk alt godt i ca 30 sek til. La blandingen stå til den blir tykkere og kan smæres over kaken.

No skal du bygge opp kaken (15 min til alt sammen):

1. Splash eller spray sirupen over sukkerbunn lagene på begge sider.

2. Legg første sukkerbrød runding på kake underlag og smør rikelig med krem over

3. Du kan legge noen ferske bringebær over i kremen

4. Legg neste sukkerbrød runding over kremen og repeter det med krem og bær

5. Fortsett til den siste rundingen din

6. Smør med glasur over kaken

7. Pynt med bær fra sirupen og ferske bær

La kaken stå i 30 min i kjøleskapet

Tatataaa! Ferdig 😊


34 views